Omgeving

Het Aqua Fantasy Resort is direct gelegen aan het strand nabij de levendige en bruisende badplaats Kusadasi. Kusadasi bevindt zich ten noordwesten van Turkije aan de Egeïsche Zee en ligt rondom een prachtige baai waar talloze cruiseschepen aanmeren. Alles is op loopafstand en in de directe omgeving zijn volop restaurants te vinden waar je de beste visgerechten kunt nuttigen of een drankje kunt doen. Daarnaast kun je in een van de idyllische haventjes die Kusadasi rijk is, avontuurlijke boottochten maken en kun je heerlijk flaneren op de boulevard.

Cultuur
Kusadasi biedt de vakantieganger een breed scala aan cultuurmogelijkheden. Bezoek eens Efese, een van de oudste Romeinse ruïnes die tevens bekend staat als een van de zeven wereldwonderen. Hier moet je de klassieke Tempel van Artemis beslist gezien te hebben. Terwijl je langs andere bijzondere bezienswaardigheden wandelt, zoals de befaamde Celsus-bibliotheek, waan je je weer terug in de oude Romeinse tijd. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Verder kun je andere oude steden bezichtigen zoals Didyma en Priene. Een bezoek aan Kusadasi Caravanserai, een Ottomaans kasteel, mag uiteraard ook niet ontbreken.

Winkelen
Aan winkels geen gebrek in Kusadasi. In de gezellige oude binnenstad van Kusadasi tref je een groot aantal shops waaronder twee traditionele bazaars, Grand en Orient Bazaar. Hier kun je je naar hartelust uitleven en je portemonnee opentrekken voor de beste Perzische tapijten, prachtige juwelen en lederen producten en de mooiste souvenirs. Tevens is er elke woensdag een markt.

Strand
Voor prachtige strandzanden ben je in Kusadasi op het juiste adres. De bekendste zijn de Ladies Beach en Long Beach. Je kunt er diverse watersporten beoefenen als duiken, snorkelen en jetskiën. Verder zijn er een hoop aantal privé-stranden te vinden die vaak aangeboden worden door de grotere hotelketens.

Excursies naar o.a. Pamukkale en Samos
In en rondom Kusadasi zijn veel interessante bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Trek bijvoorbeeld een dag uit om Pamukkale te bezichtigen. Dit prachtige witte kalkterras is een natuurwonder en heeft een notering in de Unesco Werelderfgoedlijst. Bij zonsondergang krijgt het terras een spectaculair en magisch uitzicht!

Het is tevens mogelijk om een dagexcursie te maken naar het Griekse eiland Samos. Op eigen gelegenheid maakt u kennis met de Griekse cultuur en de bewoners.

Uiteraard zijn de excursiemogelijkheden enorm. Wat dacht je van een dorpentocht, ga op jeepsafari of beleef een echte Turkse avond! Een excursie naar het beroemde Duiveneiland behoort ook tot een van de vele mogelijkheden.